Yoga kurser/ Events

Yogamma är en yogaskola i Eskilstuna grundad av Monica Charlott Rundqvist.

Skolan lägger väckt på stresshantering, friskvård och energibalansering, vilket ingår i undervisningen. Skolan bygger på Hatha Yoga, NLP Coachning och AuraTransformation och syftet är att ge mer kunskap hur yoga och energi kan förebygga och ge mer kraft och fokus på jobb, i familjen och livet generellt.

Undervisningen är tankeväckande och ger dig tid till reflektion. Skolan erbjuder Yoga och behandlingar för att främja både fysiskt och mentalt välbefinnande.

Jag har över 30 års erfarenhet med fysisk och mental träning, 4 års utbildning inom Yoga som elev, lärling och praktikant i Norge och Trainer från Indien, jag delar med mig av min resa och hur yogan formar hur jag möter och löser livets gåtor.

Du lär dig enkla knep för att ta kontroll er din tid, stärka fokus och prioritera rätt för att nå dina mål.

Gruppträning minimum 8 styck, pris efter hur stor grupp mm. Ta gärna kontakt om du vill att jag kommer till dig och håller Yoga Event.

mera information om mig och yogamma hittar du på hemsidan: yogamma.se

Du är varmt välkommen!

Yogamma, Body – Mind – Spirit
Kvarngärdesgatan 23, Eskilstuna yogamailen@gmail.com
Organisationsnummer 690209-0163
BG 208-8813

 

Events!

  April:

29386840_1607270985988092_3901736510038212608_n

Hej och välkommen till en Stilla Retreat med magisk Yoga, stillhet och Yoga Nidra meditation.

En stilla kontemplation med mjuk och underbar avslappnande yoga för kropp och själ. Yogan är en viktig nyckel till att öppna upp för mer flöde och energi. Sacred Balance är en dag för dig som vill återkoppla dig med din inre kraft.

Från mitt hjärta till ditt

Namaste!

Plats: Yogamma, Kvarngärdesgatan 23, Eskilstuna

21/4 2018

kl 10.00- 14.00

Pris: 500,-


I prisen ingår en halv dags yoga Stilla Retrat, tea och frukt.

Flera detaljer om programmet kommer efter du har anmält dig.

Skicka en privat anmälan via din betalning senast 13 april

Du bokar din plats vid att betala till
BG 208-8813
Kom i håg att skriva ditt namn, det är ditt kvitto!

Vi har plats till max 10 styck så det är första till kvarn som gäller.

För att du ska få maximalt utbytte av dagen, kommer du få lite information om hur du förbereder dig inför en stilla Retreat.

Program och mer information kommer när du har bokat din plats.

Mera information om events och kurser:

www.yogamma.se
Monica Charlott Rundqvist
072 904 69 71

 

Augusti:

Yin Yoga & Vandrings Resa

330277_10150303308801198_660743826_o

Vill du vara med mig på en yoga och vandrings retreat i sommar?

 

Boka av vecka 32 och bli med på yoga resa till underbara och natursköna Stora Blåsjön!

Vi kommer vandra i fjällen, njuta Sverige på sitt allra bästa och sist men inte minst det blir mycket Mjuk och Jummy Yin Yoga, och Yoga Nidra, pluss, pluss, pluss….

Vi kommer vara mycket ute på dagliga vandringar och kanske en stilla meditation ute i det fri.

Är du intresserad av att lära mer om vegansk och balanserande kost, kommer jag lova dig mycket inspiration som du kan ta med dig hem till din vardag.

Det blir också individuell coachning och Energi Behandlingar för den som önskar det, så det här får du inte missa, så passa på, boka av veckan redan nu och bli med oss och tanka inför höst och vinter 2018.

Stor kram och hej så länge.

Från mitt hjärta till ditt, Namaste!

Pris 8500,- SEK
Early Bid om du betalar innan 5 /5 2018 kr 8000,-
Anmälans avgift. kr 1500,- SEK

Prisen inkluderar:

– 1-2 Yoga pass per dag, Yin Yoga, Ljudning, Sacred Balance & Yoga Nidra.

– Dagliga vandringar i fjällen med professionell guide, varierat längd och destination beroende på väder.

– 3 jummy vegan GI måltider per dag, hör av dig om du har allergier eller special behov. Det finns kök i övernattnings husen så du kan också ha med dig egen mat.

Boendet:
– 2 mans rum i stugor med gemensam toa (2 styck) dusch kök och uppehållsrum.

– Önskar du eget rum tillkommer får du betala lite mer, ta kontakt för mera detaljer.

Flyg, resa och transfer ingår inte.

Alternativ transport med flyg till Östersund, Wilhelmina flygplats. Annars finns det också flera alternativ med tog och buss om du inte kommer med egen bil.

Arrangör http://www.yogamma.se & Wellment.se

Fullständigt program kommer senare.

Yogaprogram i Torshälla

Lilla Gatan 7

DSC01031-kopia-594x469


Yoga i IOGT huset

Välkommen till en underbar klass i en varm, ljus & vacker lokal i hjärtat av gamla Torshälla

Adress, Lilla gatan 7, 644 31 Torshälla

Yoga kalender Lilla gatan 7 Torshälla:

Välkommen till rogivande och stärkande yoga i en varm, ljus & vacker lokal i hjärtat av Torshälla.

Längd på kurs: 10 veckor

start: 9 april 2018

Skolan har uppehåll röda dagar och skollov.

måndagar:

 • Mjuk & Mindful, Restorative Yoga kl. 17.30-19.00
 • Yoga Nidra, Heart Healing kl 19.30-20.30

 

mcrmg_5308.jpg

Mjuk & Mindful, 90 min antistress för kropp, sinne och själ

 • Måndagar kl 17.30 – 19.00 Lilla gatan 7 Torshälla

Varmt välkommen till ett nytt kurs med Mjuka Stretch & Mindful Yoga!

Yoga med mig är så mycket mera än yoga, varje gång guidar jag dig genom en resa in i kroppen för att väcka kärleken till dig själv helt in i cellerna.

Kursen går över 10 veckor och är en fantastisk resa där du får du blir känt med din kropp på ny. Med klara intentioner kan du nå vilka mål som helst, välkommen till en yoga som stärker dig på alla plan och som hjälper dig stå stadigt på båda fötterna.

Mjuk & Mindful, Antistress och återuppbyggande Yoga 90 min
Mjuk & Mindful är en Yoga för återhämtning & återuppbyggning är anpassat din kropp med fokus på kroppskännedom och andning, med enkla rörelser, meditation & avspänning.

Vi jobbar på djupet med Prana Yama och *Bandhas / låsningar för att frigöra kraft och fastlåst energi. Genom kursen vill du bli bekant med andningsövningar och bandhas som du kan använda hemma och uppleva kraften i din egen andning.

Hatha Yoga är mer än bara fysisk träning och akrobatiska yoga poses. I sin ursprungliga betydelse, hänvisar Hatha Yoga till den praxis att skapa harmoni i de två huvudsakliga energierna i människokroppen, Ha och Tha.

Hatha yoga är också känt som Sol och Måne yoga, där Ha/ Sol står för den maskulina energi och Tha / Måne står för den feminina energin i kroppen. Målet med Hatha är att balansera det maskulina och feminina. Vi behöver både sidor, men med dagens tempo hamnar vi oftast i den maskulina energin med alla våra måsten och krav. Problemet med att hela tiden vara ”på” och i flight or fight modus är att vi brinner ut oss, eller känner oss stressade och att vi inte sträcker till. Hatha är ett verktyg för att hoppa av ekorrhjulet och ta ett lite steg tillbaka. …

Genom kvällen vill du bli bekant med hur obalanser påverkar dig fysiskt och mentalt. Hur för mycket obalans skapar stress, sjukdom och utmattning, och hur vi kan ta kontroll över vårt liv med enkla övningar och fokus på att bara ”vara”.

Genom enkla övningar kommer jag berätta varför vi gör som vi gör så att du kan använda detta i din vardag, få mer energi och balans på alla plan.

Yoga behöver inte vara ett mystisk studie eller svår fysisk träning, i mina pass får du en lätt tillnärmning till att hitta inre lugn och goda stretch som ger kraft och överblick, och inte minst tips till hur du kan använda yoga för att balansera och få mer ut av livet.

Med en mjuk och Mindful tillnärmning släpper spänningar och låsningar, och genom att lugna ned andningen, sänker vi stressnivån och kroppen får tid att slappna av och revitaliseras genom enkla och rehabiliterande Asanas / övningar.

Mjuk och Mindful är ett pass för dig som vill ha smidigare kropp, och är för alla som vill varva ner och stretcha ut bindveäv och stela kroppar. Resen genom passet går genom en lugn, mjuk yoga och Mindful andning, det här är din stund för att hitta hem till dig själv!

Mer om Mjuk & Mindful:

Kursen är en grundlig införing i Yoga anpassat till din kropp med fokus på kropps kännedom genom:

– asanas/ yoga ställningar

– prana yama/ andningsövningar

– Bandhas, energi lås

– meditation

– yoga nidra/ djup avspänning

Vi jobbar på djupet och tar oss god tid till att komma in övningarna. Kursen är för dig som vill lära yoga på riktigt enligt den klassiska traditionen.

Det krävs inga förkunskap, och passar för alla nivå antingen du är helt ny till yoga, eller önskar finslipa på tekniken.

Kursen är perfekt för att komma i form eller hålla formen när man närmar sig en mogen ålder eller som behöver bygga upp kroppen i ett lugnt och rogivande tempo.

Yoga är speciellt utformad för att mjuka upp stela leder och lätta upp kroppar som känns tunga. Grundkursen är en grundläggande, men mjuk och praktisk yoga som tar yoga ett steg vidare med en Mindful tillnärmning igenom hela passet som skapar flöde, inre frid, starkare & smidigare kropp och ger mer fokus, kraft & livsglädje.

Arrangör, yogamma.se och Wellment.se

 

”Be still like a mountain & flow like a great river”- Lao tsu

Anmälan/ boka plats:

img_4282_2

 Yoga Nidra, Heart Healing

Måndagar kl 19.30-20.30

Lilla gatan 7, Torshälla

Vill du göra Yoga Nidra med en medial Yoga lärare, välkommen till en djup och transformerande Yoga Nidra?

Yoga Nidra är Yogans bäst bevarade hemlighet och är en subtil resa genom kroppen, men samtidig den mest effektiva nyckel till läkedom. Välkommen till en Yoga Nidra som hjälper dig öppna dörrar till mer glädje, energi och kraft!

”Yoga Nidra tillåter oss att nå den djupaste nivån av avkoppling & hemligheten till evig ungdom”

Yoga Nidra är en djup & meditativ avspänning och är en guidad vila där du ligger i en komfortabel position och vilar mitt i mellan sömn och vaken tillstånd i 30-45 min. Yoga Nidra blir allt mer populärare inom vården, idrotten och militären som en form av rehabilitering, meditation och kropp-själ-terapi.

Yoga Nidra, Yogans bäst bevarade hemlighet!

Yoga Nidra är perfekt för dig som inte vill eller kan yoga eller meditera, men uppleva alla fördelarna av Yoga.

Mer om Yoga Nidra:

Yoga Nidra är en gammal men känd yogisk praxis.Utövare säger att det ger ofta omedelbara fysiska fördelar, såsom minskad stress, kroniska smärtor och bättre sömn, och har potential att läka psykologiska sår. Som en meditation, kan Yoga Nidra framkalla en djup känsla av glädje och välbehag. Du behöver inte göra yoga för att göra Yoga Nidra och är tilltalande för människor som kanske känner sig skrämd av yogaställningar eller traditionell sittande meditation.

På sanskrit betyder Yoga = Union och Nidra = Sleep, därav namnet Yogic Sleep. I den här avslappnade tillstånden är du vaken, medveten mens kroppen vilar aktivt, och du ligger varmt, mjukt och under tiden som går blir du guidad genom en resa genom kroppen.

Intentionen med Yoga Nidra är återhämtning, och enligt nyare forskning är avspänningen ett mycket effektivt sätt att öka energin eller rehabilitera en sliten kropp och stressat sinne. Body scanning & avslappningsövningar som Mindfulness och Yoga Nidra är en aktiv del av alla topp idrotts utövare vardag i att nå sitt högsta potential, så varför inte göra som toppidrottare, ta dig tid att vila för att nå dina mål!

”På tröskeln till sömn, medan sömnen ännu inte har infunnit sig, och den yttre vakenheten tonar bort, i detta ögonblick uppenbaras varandet”- Vigyana Bhairava Tantra

 

Anmälan:Yoga kurser Hos Yogamma Studio Kvarngärdesgatan 23 Eskilstuna

 DSC00173

 

Start: 9 april 2018

Längd: 10 veckor

Skolan har uppehåll röda dagar och skollov.

Tisdagar:

 • Yoga Stretch 90 min. kl 17.30 – 19.00
 • Yoga Nidra, Heart Healing kl 19.30-20.30

 

Beskrivning av kurser:

Yogamma, Kvarngärdesgatan 23

 

mg_6948_2

Yoga Stretch 90 min

Yoga Stretch är ett Yin inspirerad yogapass med fokus på  flexibilitet  & cirkulation…

 • Yoga för mera harmoni, kraft och energi
 • Yoga för friskare rygg, höfter och led
 • Yoga anpassat för dig som vill stretcha ut ordentligt i bröstkorgen, axlar, rygg och få mer smidig kropp

Yoga Stretch, kursen är för dig som vill behålla en smidig och stark rygg, bli av med spänningar och få mer kraft och energi.

Välkommen till en enkel yoga, med fokus på inre ro genom långa och avspännande stretch. Allt mer fler får problem med sin andning och energi vilket sätter sig i rygg, höfter, leder och hållning.

Dagens jobbmarknad och liv generellt ger alltmer stress och utmattning. Jobb med mycket framåt lutning över datorer, tidspress och skolsituationer gör att allt flera känner att dom inte hinner med och i allt kaos som uppstår förlorar man fotfäste och tiden rinner som sand genom händerna. Det här passet är för alla som önskar ta tillbaka sin kropp, sin tid och liv. Vi jobbar med andning och hållning för att få mer cirkulation och flöde i rygg, axlar, bröstkorg och höfter. När kroppen släpper spänningar föds ny energi, kraft och harmoni. Vilket vi alla kan behöva i en hektisk vardag.

Passet är enkelt och är en yoga för alla nivå, du lär dig enkla stretch som du kan anamma hemma, på jobb och i din vardag, det här är ett pass som är ”yoga on and off the mat”

Välkommen till en annorlunda yoga med fokus på kärlek och egen omsorg!

 

 

Anmälan:

10417749_719986801383186_5301886777817509705_n

Yoga Nidra, Heart Healing

Tisdagar kl 19.30-20.30 Kvarngäredesgatan 23  Eskilstuna

 

Yoga Nidra är perfekt för dig som inte vill eller kan yoga eller meditera, men uppleva alla fördelarna av Yoga.

Yoga Nidra är en gammal men känd yogisk praxis. Utövare säger att det ger ofta omedelbara fysiska fördelar, såsom minskad stress, kroniska smärtor och bättre sömn, och har potential att läka psykologiska sår. Som en meditation, kan Yoga Nidra framkalla en djup känsla av glädje och välbehag.

”Yoga Nidra tillåter oss att nå den djupaste nivån av avkoppling & hemligheten till evig ungdom”

Kom i håg att ta med dig en mjuk kudde och varm filt, det är viktigt att du är komfortabel under hela passet.

Anmälan:

 

28576743_1587235641324960_5521543502631509246_n

Hatha Yoga är mer än bara fysisk träning och akrobatiska yoga poses. I sin ursprungliga betydelse, hänvisar Hatha Yoga till den praxis att skapa harmoni i de två huvudsakliga energierna i människokroppen, Ha och Tha.
Hatha yoga är också känt som Sol och Måne yoga, där Ha/ Sol står för den maskulina energi och Tha / Måne står för den feminina energin i kroppen. Målet med Hatha är att balansera det maskulina och feminina. Vi behöver både sidor, men med dagens tempo hamnar vi oftast i den maskulina energin med alla våra måsten och krav. Problemet med att hela tiden vara ”på” och i flight or fight modus är att vi brinner ut oss, eller känner oss stressade och att vi inte sträcker till. Hatha är ett verktyg för att hoppa av ekorrhjulet och ta ett lite steg tillbaka. …

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yoga PT & liten grupp

1 pers 60 min. kr 500,-

2 pers 60 min kr. 850,-

3-5 pers 60 min kr 1500,-


Yoga & Mindfulness Event

Förening eller arbetsplats max 30 styck

90 min yoga, inkluderar 30 min innan och efter event för frågor, samtal och förberedning.


Gruppträning & Event där du är

Vill du starta upp en yogagrupp eller ha en event med dina kompisar?
Nyfiken på hur yogan kan hjälpa dig nå dina mål?

Jag har över 30 års erfarenhet med fysisk och mental träning, 4 års utbildning inom Yoga som elev, lärling och praktikant i Norge och Trainer från Indien, jag delar med mig av min resa och hur yogan formar hur jag möter och löser livets gåtor.
Du lär dig enkla knep för att ta kontroll er din tid, stärka fokus och prioritera rätt för att nå dina mål.
Gruppträning minimum 8 styck, pris efter hur stor grupp och många tillfällen
Boka tid via min hemsida, e-post: yogamailen@gmail.com

IMG_20170223_112335_840

Tidigare uppdrag:

 • Nordic Wellness, Eskilstuna
 • Hälsostudion SPA & Hälsa 2014- 2015
 • Yogamma, Heart healing yoga, och Yoga Nidra 2015 – 2017
 • Yogaskolen i Asker og Bærum og Maranja Yoga i Askim, feb 2012- juni 2014
 • Helhetsgården, Norge, Yogakurs & vikar, 2012
 • Askim Family Sport Club sept 2013- juni 2014

 yogarom-monica

Tidligere oppdrag, Norge

Yogaskolen i Asker og Bærum og Maranja Yoga i Askim – Yoga – en ny begynnelse

Yoga en ny begynnelse, er en kombinasjon av mindfulness og restituerende yoga. Med rolige, dype og oppbyggende øvelser kan tilstedeværelsen øke, sinnet falle til ro og energien strømme tilbake i kroppen. Vi øver evnen til å bruke egne ressurser på en måte som gir overskudd og nytt livsmot.

Dette er klassen for deg som virkelig trenger å lande, i 2 fulle timer vier du all oppmerksomhet innover. Dette er en rolig og balanserende klasse for deg som ønsker å utforske og bygge opp energien i rolige og myke bevegelser med fokus pust, tilstedeværelse og kroppens egen evne til å helbrede seg selv.

Klassen bygger på min egen erfaring med stressmestring, kronisk utmattelse og ME/ CFS og er et sammensatt program under stadig utvikling….

Velkommen til en intuitiv praksis og en rolig start på dagen!

http://www.yogaundervisning.no/

Maranja Yoga i Askim

Sol & måne – yoga begynnere

Er du begynner i yoga er dette et flott sted å begynne!

Undervisningen er enkel å følge og du vil bli kjent med yogaens mangfold og muligheter.

Fysiske øvelser frigjør spenninger, styrker musklene, mykner kroppen og masserer de indre organer. Pusteteknikker renser luftveiene og gir energi og klarhet. Enkel meditasjon og avspenning roer tankene slik at du lærer å hvile i deg selv. Yoga er et enkelt og samtidig dyptvirkende system for å ta vare på kropp, sinn og sjel.

Vi øver på å være i det som er, med fokus på å møte hva enn som dukker opp uten å dømme, rømme eller strekke seg for langt. I disse klassene har du mulighet til å bli bedre kjent med dine grenser, slik at du kan overføre dette til selve livet. Sol og Måne representerer våre to sider som vi trenger for balanse i livet, timene hjelper deg å lande og å finne veien til indre ro.

http://www.maranjayoga.com/Velkommen.html

Maranja Yoga i Askim

Ta kontakt for pris og detaljer:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s