Yoga & Stresshantering på jobb

Vill du starta upp en grupp med Mindfulness, yoga eller ha ett Event med dina kollegor på jobb?

Nyfiken på hur Yoga, Energi och Mindfulness kan hjälpa dig att nå dina mål?

Jag har över 30 års erfarenhet med fysisk och mental träning, 4 1/2 års utbildning inom Yoga i Norge och Trainer från Indien. Jag delar med mig av min resa om hur energi & yoga hjälper mig möta och lösa livets gåtor.

Få en arbetsdag fylld med helhjärtat engagemang med Mindfulness på jobb!

Pust, Prana Yama & Breahte Work, kärt barn har många namn, vad händer när vi andas aktivt är en individuell upplevelse, men har ett enorm kollektiv effekt. All forskning visar att Yoga och enkla stretch och andningsövningar på jobb, sänker puls, sjukdom och stress och ökar effektivitet, fokus och trivsel.

När vi inte andas, stryper vi själva källan till liv, när vi inte andas, stoppar allt i värsta fall dör vi….

Förebygga eller sänka sjukdoms dagarna för dina anställda? Ta kontakt för en lösning som passar in i din vardag.

Mindfulness ett liv i närvaro

“Your vision will become clear only when you look into your heart. Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.” – Carl Jung
Kapaciteten för personlig transformation finns i var och en av oss, men det är ofta dolt under ytan och försummas av de krav och rutiner i vårt dagliga liv. Din andning är en liten men högst viktig ingrediens för en frisk kropp och god hälsa, genom att bli mer nyfiken och mer medveten om hur du andas eller utöva medveten närvaro i din vardag kan leda till extraordinär omvandling.
Forskning, vården och militären är bara en bråkdel av alla som omfamnar Mindfulness

Mindfulness betyder medveten närvaro, närvaron är ett resultat att man tar kontroll över sin andning med genom enkla andnings övningar och kropps medvetande.

Mindfulness har numera blir ett hushållet namn, men även om det är snabbt ökar i popularitet i västvärlden, särskilt när det gäller psykologi, är Mindfulness inte ett nytt koncept. Mindfulness blir i dag räknad för att vara en del av både traditionell psykologi, där syftet är att lindra fysiska och mentala besvär som depression eller ångest. Inom vården anses Mindfulness vara en viktig nyckel för rehabilitering och lindring av fysiska och kroniska sjukdomar, med fokus på att psyke och sinne går hand i hand.

Generellt sätt anses Mindfulness att höja nivåerna av långsiktig välbefinnande och tillfredsställelse.

Många anser Mindfulness att ha sitt ursprung buddhismen, men i dag vet man att redan innan Buddhas födelse vid ca 2500 år sedan, har man nedteckningar på att så långt tillbaka som till 5000 år sedan praktiserades hinduistisk yoga en rad meditationer, av vilka några involverade Mindfulness.

Även om många har försökt är inte Mindfulness en Trademark eller varumärke och det finns heller ingen uppfinnare som äger Mindfulness.

Mindfulness är en kvalitet av närvaro som är inneboende i alla människor, medvetenhet är en naturlig och vacker kvalitet av att vara människa som inte kan begränsas till en viss tradition eller land.

Som behandling sprider Mindfulness som eld i torrt gräs, och anses vara en mycket effektiv behandling mot trauman , så bra att Amerikanska Defence Departement förespråkar yoga och andnings övningar (Breahte Work) Prana Yama i sin rehabilitering av krigsveteraner.

Det anses att i redan 2020 vill folksjukdom nr ett i välden vara stress, ångest och depressioner och förvålla enorma social ekonomiska besvär, ohälsa. All forskning visar att Mindful Yoga och andningsövningar7 prana yama, och avspänning/ yoga nidra har större effekt på Posttraumatisk Stress Syndrom en antidepressiva. I så stor grad att det nu erbjuds som behandling i stället för medikament inom det amerikanska försvaret, amerikansk försvar har som alla andra militanta traditioner insett nyttan av fokus genom andning, meditation och yoga och nu utbildas ledare i alla ledd till att leda sina manskap i Prana yama, yoga och meditation.

Navy Seals, amerikanska flottans attackdykare och specialförband, anammar sig endast av teknik som fungerar och inget annat, Navy Seals är inga fluffiga New – Age -människor men, tränar sina soldater med fokus och lugn innan kamp.

För över 5000 år sen var yoga endast för munkar och en hemlig tradition, den blev först tillgänglig för folket efter att en Indisk regent övertygade en mästare inför en hemlig munk orden till att träna prinsens soldater i Yoga för att ge disciplin, fokus och styrka. Sen dess har yogan spridit sig och vi i västen har länge sökt till yoga för inre ro och fysisk styrka. I västen har vi valt att dela upp yogan, och anammat yoga som träning med fokus på fysisk yoga/ asanas. Asanas bara är en liten del, andningen, Prana yama är en annan del, detsamma är Mindfulness. Det som är så underbart med Mindfulness är att det inte krävs att du skall yoga eller åka till ett studio för att träna upp ditt närvarande, men det är självklart mycket enklare att nå ett djupare tillstånd av inre ro och fokus vid hjälp av en erfaren lärare.

Mindfulness praxis i dag innebär man på kort tid och med enkla metoder med extrema resultat.

Fördelar med aktiv andning & Medveten närvaro:

 • fokus
 • lugn
 • överblick

Att leva ett liv i medvetenhet / mindfulness är så mycket enklare en du tror, så här gör du:

 • Öva självmedkänlsa genom egenvård tjugo minuter per dag, yoga, mindfulness, bad, bastu, dansa, skapa något som ger dig energi och personlig glädje
 • Anta en attityd av tacksamhet, fokusera på vad du är tacksam över, varje kväll, tänk på 3-5 saker du är tacksam för
 • Var stilla – Andas
 • Logga ut av mobilen och in i ditt liv, det finns ingen App för lycka
IMG_20170223_112159_794

Breathe, Kurser med fokus på andning & medveten nävaro.

Pust, Prana Yama & Breathe Work, kärt barn har många namn, vad händer när vi andas aktivt är en individuell upplevelse, men har ett enorm kollektiv effekt.

När vi inte andas, stryper vi själva källan till liv, när vi inte andas, stoppar allt i värsta fall dör vi….


Mindfulness & Stresshantering

Kurs med fokus på her och nu, öva fokus, sänka stress

 • Prana yama
 • Enkel kroppscanning
 • Fysiska övningar, sittande och stående
 • Hitta glädjen, livskraft och energin bortom stress, sjukdom och ta kontroll över dina tankar, din tid & ditt liv liv!

  Som en människa av tiden vi lever i är det lätt av fångas av ekorrhjulet, vi hinner inte med, vi sträcker inte till. Alla vill vi mer en vi kan, men hur ska man få tid med allt och alla?

  Kursen bygger på enkla princip från Mindfulness med fokus på enkel kroppskännedom, andning och att bara vara här och nu.

  Det behövs inga förkunskaper krävs, kom som du är och börja där.

  “Feelings come and go like clouds in a windy sky. Conscious breathing is my anchor.”

  – Thich Nhat Hanh


  IMG_20181018_113639.jpg

  Priser och villkor

  Yogamma är en skola grundad av Monica Charlott Rundqvist.

  Skolan lägger vikt på stresshantering, friskvård och energibalansering och ingår i undervisningen. Skolan bygger på Hatha Yoga, NLP Coachning och Auratransformation ™ och syftet är att skapa mer kunskap om hur energi och yoga kan förebygga och ge mer kraft och fokus på jobb, i familjen och i ditt liv generellt.

  Undervisningen är genomtänkt och ger dig tid till reflektion. Skolan erbjuder stresshantering och behandlingar som skapar både fysisk och psykisk välbefinnande.

  Bilder och material på skolan eller av Monica Charlott Rundqvist, är skyddad av upphovsrätt om inget annat är upplyst.

  Betalning

  Du kan beställa ditt presentkort här. Ange namn, adress, mobilnummer + e-post. Du vill motta en bekräftelses-epost när din beställning är fullfört. När vi har registrerat ditt köp skickar jag det i posten.

  Husregler

  • Du gjör yoga under eget ansvar. Berätta för din lärare om det finns något vi behöver veta om dig.
  • Du kommer i tid och stänger av din mobil helt innan du går in i yogarummet.
  • Du kommer till klassen utan parfym eller annan stark doft från hud eller hårvård.
  • Du ser till att vara ren och tvättar av dina fötter innan klassen.
  • Undvik att stora måltid 3 timmar innan yoga.
  • Det råder tystnad inne i yogasalen. Självklart kan du fråga din yogalärare om hjälp under klassen, men samtal händer ute i lobbyn.
  • Yogar du ofta, ta gärna med din egen yoga matta, kudde eller utstyrsel. Vi har Yogamattor att låna om du inte har din egen, men för ditt eget välbefinnande och av hygieniska skäl rekommenderar jag att du investerar i egen matta.

  Yoga PT & liten grupp

  • 1 pers 60 min. kr 500, –
  • 2 pers 60 min kr. 850, –
  • 3-5 pers 60 min kr 1500, –

  Yoga og Mindfulness Event

  Föredrag, företags yoga/ stretch och Mindfulness Event, max 30 styck.

  90 min yoga, inkluderar 30 min för och efter eventet för frågor, samtal och förberedelser.

  Gruppträning minimum 8 styck, pris efter storlek på grupp och Event.

  Gruppträning, Friskvård & Event där du är!

  Vill du starta upp en yogagrupp eller ha ett Event med dina vänner?
  Nyfiken på hur Yoga, Energi och Mindfulness kan hjälpa dig att nå dina mål?

  Jag har över 30 års erfarenhet med fysisk och mental träning, 4 1/2 års utbildning inom Yoga i Norge och Trainer från Indien. Jag delar med mig av min resa om hur energi & yoga hjälper mig i vardagen.

  Tack för att du tittade förbi min hemsida, hoppas du hittade vad du letade efter och att vi ses, allt gott!

  Monica

  Reklamer