Go(d) Vegan?

Er hærværk veien å gå?

Dette er en husvegg i gamlebyen i Eskilstuna, området er fredet og ligger langs den gamle pilgrimsruten mot Kloster kyrka. Hvor effektiv denne spraymalingen er på den kollektive befolkningen vet jeg ikke, men jeg tipper på at de fleste som passerer denne gata, bare ser spraymaling og ikke dybden i teksten.

Jeg skjønner at du vil at verden skal våkne, er enig at vi må bidra til å endre dyrenes vilkår og å bidra med å få vegansime på dagsordenen, men det må finnes en vei utenom frykt, kamp og skremsel. Vi lever i en tid da kjærlighet og selvkjærlighet blir tatt alt mer på alvor, til og med blant dyrevern aktivister. Verden generellt trenger mer kjærlighet, men er det kjærlighet som driver en veganer til hærværk?

Ikke undervurder at kjærlighet i seg selv kan føre til mer inkludering og medfølelse til alle levende vesener, jeg tror at vi kan vi bringe veganisme inn i livet til de rundt oss uten at de setter oss og saken i vrangstrupen. Spørsmålet er om det går an å være en stemme for dyrene uten hærværk og skremsel og istedet gå foran som et eksempel?

Jeg tenker at den energien som vi utstråler når vi begår hærværk eller skremmer folk er akkurat den samme energien som dyrene blir utsatt for og har i seg og med seg hele veien frem til tallerkenen. Denne energien blir ikke borte, akkurat som all energi, den hverken oppstår eller forsvinner, bare endrer form. Velger vi fortsatt å forbli i denne loopen og bade i denne energien eller skal vi bryte sirkelen og bruke vår bevissthet til å inspirere istedet for å provosere så mye at folk til slutt reagerer med apati og tar avstand?

Min erfaring er at mange i mitt nettverk heller lar seg inspirere av løsninger og veganske alternativer enn å skremmes bort fra kjøtt med bilder, kamp og slagord. Alle oppegående mennesker forstår at vi ikke kan fortsette å behandle dyr som annenrangs vare, men om vi er like aggressive som kjøttindustrien og politikken rundt, kommer vi da noen vei?

En av sidene må backe og være «en større person», vi har ikke løst krig med krig, makt med makt eller kamp med kamp, det finnes ikke et eneste eksempel om at det har funket.

Compassion derimot…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..