Perfect summer, stay cool & stay grounded!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Söker du den perfekta sommaren?

Sommar och ledigt, äntligen är tiden inne, så mycket vi ska hinna med, så fint det ska bli, oj vilken sommar, men aj då hur ska jag få tid till allt, hur ska jag nå alla mina fantastiska mål, hur ska jag hålla med i svängarna, och hur ska vi klara av att ha ledigt tillsammans, lyckliga familjen så «Instavacker» och fin……

Sommar är inte bara njutning, för många blir det mer aktivitet än vanligt, man umgås med familjen dygnet runt, kanske till och med i veckor i en stuga på landet eller på ett brännhett chartermål. Eller kanske din sommar består av att flänga hit och dit, skjutsa föräldrar,  barn och bonus barn till och från och måste förhålla dig till jobbiga ex eller situationer? Alla mår inte så bra av att ha semester tillsammans, eller att umgås med sina närmaste dygnet runt, det som skulle bli en drömresa kan utveckla sig till en «Hangover» film i bästa Big Brother stil. Hur svårt ska det va att bara få vila ut egentligen?
För det första när alla rutiner suddas ut, med tonåringar som vänder dygnet och vuxna som har en bild av eller agendor för en vällyckat semester är lika olik som alla involverade är det väl dukat för krig? Inte konstigt att konflikt och separations statistiken växer under sommarhalvåret. Så hur ska du undvika krig, missförstånd och drama?
För det första, bli tydlig, lägg upp en plan för vad du vill, skit i vad alla andra vill, eller vad dom tänker, mår eller gör en liten stund. Ta ansvar och ta reda på vad du behöver för att känna att nu har du semester. Vad dom andra behöver är en annan sak och en enkel sak att förhålla sig till så snart du vet vad du själv vill och behöver!
För det andra, ta en stund för dig själv, kom dig ut och i väg från resten av flocken, hitta en plats där du i stillhet kan komma i kontakt med dig själv och är fri från andras impulser, känslor och krav.  Och låt resten av flocken göra det samma, kom i håg att alla är vi statister i en annans livsfilm, du äger inte din partner, familj eller vänner, och det är inte heller deras uppgift här i livet att du ska må bra eller täcka alla dina behov, så varför ska dom ta av sin semester för att du ska känna dig trygg och lycklig? Undvik drama, ta ansvar för dina behov!
Om du verkligen vill komma till botten med vad du behöver, så är din semester en fantastisk möjlighet till att öva upp en muskel som du kan använda resten av ditt liv. Du har nu en perfekt anledning till att ta en liten «retreat», ni alla har det, så mitt tredje råd och kanske det viktigaste är, ta dig ut i naturen, våga vara ensam, gå, spring eller skutta, eller varför inte bara sitta stilla och och låta naturens magnetiska kraft slå hål på luftslott och stress. Låt sommardagen fylla dig med din sommar, och släpp sommarstressen, släpp förväntan om den perfekta semestern. Instagram och fb kan du lämna en liten stund, låt bli att dokumentera, vem f…. bryr sig egentligen?
Sist men inte minst, en viktig faktor för att leva ett gott liv, inte bara under semestern, ta tillbaka din tid, din kraft och liv, sluta leta, tjata, gnälla och låt dagen bara vara. Ja, klart du har dina rutiner du måste hålla, och vissa standarder och krav du tycker du ska leva efter. Jag ber dig inte gå från familj eller flytta ut i en jordkula i skogen, men tänk efter när du sist kände att du hade nån kontroll i ditt liv? Hur viktigt är det för dig att kontrollera allt och alla, kan du våga att släppa taget en liten stund för att få kontakt med det som verkligen ger dig kraft här i livet? Kan du försöka att överlämna det du inte har kontroll över till en kraft utanför dig själv? Om du gör det kan jag lova dig att det blir lättare att hantera dom mer jordliga saker, som kanske också blir en inspiration till dom runt dig….

Så ta en lugn dag, ta ledigt från trånga kläder och trånga tankemönster, ta ledigt från tristess och mesighet, ta ledigt från den rollen du spelar, ta ledigt och släpp fram en ny dig.
Hoppas på en mjuk landning eller hoppa i det som det är, sommarn är här, ta av dig skona och njut.

Se att allt är som det ska…
God sommar!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..