Gravid og Yoga!

Prenatalyoga

 

Jeg fikk et spörsmål om – Hva med yoga når man er gravid, når man allerede har en praksis?

Jeg tenker at det er bare å fortsette med din praksis gjennom svangerskapet, den vil stötte deg gjennom födselen og kan til og med gi deg en lettere og mer naturlig födsel. Det du derimot kan tenke over er om du skal moderere vridninger og bakoverböyninger, du vil kjenne når det er på tide å slutte å ligge på magen. Alt handler igjen om å finne din praksis som er god for din kropp, sinn og ditt barn.

Ta med barnet ditt inn i praksisen og bruk tiden til å bli kjent med hverandre, yogaen setter deg i kontakt med kroppen din, og der inne slumrer en liten Buddha, denne lille fantastiske skapningen har kommet til deg akkurat nå fordi du er klar for endring, så la din lille veiviser hjelpe deg på vei ved å flytte fokuset innover, og hva du trenger akkurat nå, ro, stillhet, og gode kroppslige opplevelser.

Unn deg Ayurvedisk yoga eller en time hos en Doula (födselshjelper) og kost på deg like mye hvile som aktivitet. Du har krav på dette selv om din arbeidsgiver kanskje ikke vet det, så sök informasjon, snakk med en objektiv og nöytral person som kjenner reglene og tenk at ditt barn trenger ikke en supermama som strekker strikken for langt og ender opp som en slapp strömpe etter födselen, for det er da de virkelige utfordringene starter.

gravid sv

Vi har så lett for å fokusere alt på selve graviditeten, med mindre du har värt gjennom noen svangerskap så kan jeg fortelle deg en liten hemmelighet- Det blir ikke som du tror, eller som din svigermor, mamma, eller venninne sier, det er din kropp, din historie og hvordan du takler dine omgivelser som avgjör hvordan tiden för, under og etter svangerskapet og forholdet til ditt barn blir.

Så, når det er sagt, nyt denne tiden, hvil, slapp av og gi litt f… i at alle glansbildene ikke stemmer overens med ditt liv!

pregnant-woman

Alle svangerskap er ulike, alle mennesker er ulike, det finnes ingen mal, kun du og hva du trenger for å föle deg hel er din mal. Svangerskapet er en gave, en gave som kan by på overalskelser du ikke tok med i beregningen, en av disse er at ved å bestemme deg for å bäre dette barnet har du bedt om en kontemplasjon/ meditasjon, et svangerskap tvinger deg til å komme i kontakt med din kjärne, dine verdier og eksistensielle behov, så sett deg eller legg deg ned med hendene på magen, ta noen dype pust og si «Velkommen» til din indre lille Buddha, og hör hva din mester har å si…

Du er heldig du, kjäre fine deg, nyt svangerskapet og alt som kommer ❤

pregnant Belly Heart

 

Her er en liten video jeg fant, kanskje det kan väre en inspirasjon, men husk gjör det enkelt, Namaste!

http://www.youtube.com/watch?v=O3EM3rGrSIg

Ps. jeg holder på å utdanne meg til Doula, ved Doulaskolen i Oslo, vi trenger til en hver tid klienter til gravid massasje osv. Kontakt Doulaskolen i Oslo for mer informasjon, og lykke til!

http://www.doulaskolen.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.