Å leve et rent liv!

Bilde

Burde ikke være en kamp.

Men, gurimalla det tar sin helt for å finne frem i en jungel av velmenende, «grønne» innpakninger.

Det er litt over en uke siden jeg kom hjem fra India. I løpet av tiden jeg var i India ble kroppen helt finninstillt tilbake til start, helt ren og full av energi. Nå som jeg er tilbake og  forsøkt å spise «normalt» er kroppen i sjokk. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig, jeg lager all mat selv fra scratch, unngår kofein, gjær, gluten, sukker, melk, halfbrikerte og animalske produkter.

Å leve rent her hjemme er ikke det samme som å leve rent i India, effekten av mine reiser til India er rene mirakler, til og med min lege er enig og sier- kanskje du rett og slett bare skal flytte dit.

Men det er vel noe derfra jeg kan overføre til mitt liv her…..

Hva er det med Norge som gjør at kroppen går inn i dette moduset, som gjør at mat gjør vondt?

Daglig begynner jeg før sola står opp, gjør min yoga og meditasjon, akkurat som i India, kroppen sier takk og gleder seg til havregrøten.

Og så begynner morroa, jeg har tenkt lenge at, – ja, det må nok være noen mentale prosesser også som påvirker min fordøyelse og hvordan kroppen reagerer på enkelte matgrupper, men gud bedre, det er fullt mulig å bli helt ødelagt av maten i India også, men dager med diarre, smerte og kvalme, møter jeg som en del av en renselsesprosess, da velger jeg å drikke vann og suppe, eller avkok fra ris eller havre. Da kan jeg gå inn i smertene og finne svar og få helt nye persepsjoner. Hjemme her, utenfor «boblen» når man må forholde seg til «hverdagens» relasjoner byr slike kroppslige «gaver» på helt andre reaksjoner. Jeg blir grinete, oppgitt og noen ganger regelrett forbanna!

Om det hjelper, nei, det gjør det ikke, og jeg finner meg selv på leting, – hva gjør jeg feil, hva spiste jeg som fremkalte dette? Og etterhvert som letingen etter å finne ut hva er det jeg omgir meg med som provoserer kroppen min har tatt av, har jeg skjønt at det er ikke nødvenigvis det jeg spiser som fremkaller mine problemer.  Hele livet mitt påvirker meg, alt fra inneklima, hud og hårpleie produkter, sminke, vaskemidler, luftforurensing, oppramsingen kan fortsette i all evighet, for det er ikke lite med stoffer vi puster og absorberer 24/7.

I all denne galskapen, i jakten på et renere liv, så husker jeg noe som jeg vet er sant, men som jeg må minnes på om og om igjen. Hva gjør dette stresset for kroppen min, hvilke signaler sender jeg til kroppen min, hvilke stoffer sender dette stresset ut i blodbanen?

Min kropp er min lærer, om jeg har mot til å undersøke, lytte og se, får jeg de svarene jeg trenger. Det hjelper ikke å bli sint, det skaper smerter, stress og blokkeringer Det som hjelper er å være snill, trøste ta vare på og respektere.

Så får det gjøre vondt da, og slik er det akkurat nå

Punktum!

Bilde

Og om du er «nysgjerring» (ordet betyr nysgjerrig kjærring) finnes det en interessant artikkel om dette med kjemisk hverdag her:

http://www.svanemerket.no/magasinet/kjemisk-cocktail/

Prøv å ikke frike ut!

God lesning 😉

Reklamer

2 kommentarer

  1. Interessant å høre om forskjellene du opplever mellom India og her. Jeg har aldri vært i India, men drømmer om en tur en dag! 🙂 Når det gjelder trøblete mage så kan jeg anbefale Udo’s Choice Probiotics som er fine for å regulere når magen ikke har det så godt. Kjøpes (relativt) billig på iherb.com 🙂

    1. Takk Yogajenta, for at du fant meg her slik at jeg fant din blogg!

      Og takk for at du minner meg på Probiotika, det er nok på tide med en ny runde, takk for tilbakemelding og tips, Namaste 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.